"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Myler en WHAT! starten samen online netwerk voor flexibele professionals in vastgoedbranche

Flexschil bemiddelaar Myler en vastgoed community WHAT! (wat staat voor Working Hard Apart Together) bundelen hun krachten starten samen online netwerk voor flexibele professionals in vastgoedbranche. Samen willen Myler en WHAT! er voor zorgen dat iedereen in het vastgoed aan de slag kan én blijft. Door het vormen van een online netwerk is er een continue uitwisseling van kennis en arbeid tussen de professionals en vastgoedorganisaties.

Via het online platform van Myler kunnen door WHAT! aangesloten opdrachtgevers in Bouw en Vastgoed (overheden, marktpartijen, maatschappelijke instanties en dergelijke) en zelfstandige professionals alsmede kleinschalige samenwerkingsverbanden elkaar ontmoeten. Zowel fysiek bij bijeenkomsten als digitaal via de online portal. Doel is om vanuit een sectorbrede inspanning waardevolle kennis en expertise binnen boord te houden op de vastgoedmarkt. Door deelname hieraan, kan ieder vastgoedbedrijf op elk gewenst moment een beroep doen op flexibel inzetbare vastgoed professionals.

Myler en WHAT constateren dat de er steeds meer professionals uitstromen in de vastgoedsector, ook goede en eigenlijk onmisbare mensen. De vastgoedsector telt volgens hen nu meer dan 30.000 ZVP-ers in de vastgoedbranche (van ontwikkelaar tot calculator, van architect tot aan jurist) en zo’n 6.000 samenwerkingsverbanden. Een aanzienlijk aanbod – waaruit vastgoedorganisaties– zodra de markt aantrekt– moet gaan putten. De markt is al langere tijd slecht en zal zich slechts langzaam oprichten. Het gevaar is dat de goede mensen zich gaan oriënteren op andere vakgebieden en essentiële kennis wegvalt. Dit bedreigt de komende revitalisatie van de vastgoedmarkt. Het direct aantrekken van vast personeel is volgens deze Myler en WHAT! daarom geen optie voor veel organisaties. Vandaar dit initiatief.

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie