"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Intermediair Brainnet neemt detacheerder en MSP Infraflex over

Brainnet, specialist op het gebied van flexibele inhuur van personeel, heeft Infraflex overgenomen. Infraflex werd in 1997 opgericht door Grontmij Nederland BV, HaskoningDHV BV en Movares Nederland BV en is gespecialiseerd in werving en selectie van interimmers, zzp’ers, contractors en freelancers, veelal ingenieurs. Onder de naam Myflex levert ze diensten als Managed Service Provider. Infraflex realiseerde in 2013 een omzet van € 35 miljoen.

Met deze overname vergroot Brainnet haar marktaandeel en verbreedt het haar portfolio.  Brainnet is van oudsher sterk op het gebied van het regelen van tijdelijke ict’ers en biedt daarnaast aanvullende diensten als leveranciers- en contractbeheer en inkoop-outsourcing. Brainnet had in 2013 een omzet van 262 miljoen euro. Grontmij Nederland BV, HaskoningDHV Nederland BV en Movares Nederland BV verkopen de aandelen, omdat de activiteiten van Infraflex BV niet meer aansluiten bij de kernactiviteiten van de drie bedrijven. De drie bedrijven blijven na verkoop van de aandelen nog vijf jaar als afnemer aan Infraflex verbonden.  Brainnet neemt zowel de medewerkers als alle activiteiten van Infraflex over.

Overname past in groeistrategie

Arno Lugthart, directeur van Brainnet over deze overname: “We hebben een duidelijke groeiambitie. Alleen door ons marktaandeel te vergroten, kunnen we onze missie: gelijke kansen voor zzp’ers en leveranciers van flexibelpersoneel verder uitdragen. Wij vinden het niet meer dan logisch inhuurders 100% inzage te bieden in tarieven, marges en kosten. Wij willen een gelijk speelveld creëren in deze markt voor alle aanbieders van flexibele arbeid. De overname van Infraflex past goed in onze groeistrategie. Onze oorsprong zit in het regisseren van inhuurprocessen en het maximaal ontzorgen van klanten door voor hen alle zorg rondom juridische, fiscale en arbeidsrechtelijke aansprakelijkheden weg te nemen.  Infraflex is onder de naam Myflex actief als MSP en sterk gespecialiseerd in werving en selectie van interimmers, zzp’ers, contractors en freelancers en bedient andere sectoren dan Brainnet. Daarnaast is Infraflex ook actief in Werving & Selectie en Recruitment Process Outsourcing. Door onze specialismen in elkaar te schuiven, kunnen wij onze dienstverlening verbreden en verder professionaliseren en zullen we in meer branches actief zijn.”

 

 

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie