"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

10 banen die gaan verdwijnen en 10 banen die gaan verschijnen

Cover_500pxAl veel is er geschreven over de automatisering en robotisering. 40% van de Amerikaanse banen staat de komende 20 jaar op de tocht volgens wetenschappelijk onderzoek van Oxford University. Minister Asscher sprak er recent zelfs al over. Dat er serieuze veranderingen optreden is nu dus zelfs bekend in Den Haag.

Er komen echter ook banen bij. Daar horen we weinig mensen over. Het feit dat het aantal app developers de laatste jaren exponentieel is gegroeid hoorde je alleen voormalig Eurocommissaris Kroes over. Toch ontstaan er ook genoeg banen.

Om dit alles op een rij te zetten heb ik een een boek geschreven: 10 banen die gaan verdwijnen en 10 banen die gaan verschijnen. Er verdwijnen er veel meer en er verschijnen er natuurlijk veel meer, maar het geeft een leuk beeld. Het boek is verkrijgbaar op basis van waardebepaling achteraf. Je kan het dus gratis downloaden en je mag betalen wat je het waard vind. Is het waardeloos, betaal je dus niets. Het boek is te downloaden via http://www.vandehaterd.nl/10banen

 

Bas van de Haterd is auteur, (internationaal) spreker en adviseur over de invloed van technologie op werk. Hij kijkt zowel naar het werk dat mensen nog gaan doen, de manier waarop we dit werk organiseren als de manier waarop we mensen voor dit werk aantrekken en motiveren. Hij schreef hierover o.a. boeken als '10 banen die verdwijn & 10 banen die verschijnen', de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto en (R)evolutie van Werk. Allen als e-boek te downloaden op basis van waardebepaling achteraf via vandehaterd.nl/e-boeken. Ook organiseert hij jaarlijks Digitaal-Werven en TA-Live over innovatie in recruitment. Bekijk alle berichten van Bas van de Haterd