"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Wie pakt bij organisaties de verantwoordelijkheid in de revolutie rond arbeid en inhuur? (video)

Korte video waarin wordt teruggeblikt op het Nétive seminar over het organiseren van inhuur en flexibiliteit.

In het RTL programma Ondernemerszaken werd afgelopen zaterdag nog even teruggekeken op het Nétive seminar over het organiseren van inhuur en flexibiliteit. We hebben op ZiPconomy inhoudelijk via een aantal artikelen al aandacht besteed aan de uitkomsten van dat event. In deze clip halen Patrick Tiessen (Nétive), Rob de Laat (StaffingMS) en Bryan Peña (Staffing Industry Analists) nog een paar highlights naar boven.

Tiessen ziet de aandacht die er binnen organisaties is voor iedereen die ingehuurd wordt wel toenemen. Maar hij mist nog steeds het echte ‘eigenaarschap’ daarvan. Wie pakt die verantwoordelijkheid op?

Revolutie in organiseren arbeid

Peña, vice-president van het leidende Amerikaanse onderzoeks- en adviesinstituut Staffing Industry Analist, wijst er op hoe belangrijk het is om als organisatie goed na te denken hoe je strategisch omgaat met ‘flex’. En ook hoe je zaken als organisatie ook daadwerkelijk voor elkaar krijgt. Noodzakelijk, omdat we volgens Peña nog maar aan de vooravond staan van een revolutie in de manier waarop we werk organiseren.

Voor De Laat is er nog een andere aanleiding om ‘inhuur’ hoog op de agenda te zetten. Hij heeft het over de ‘ontwrichtende verandering van de flexmarkt’. Businessmodellen van de traditionele leveranciers van flexibel personeel staan volgens De Laat zo onder druk dat inlenende organisaties daar op moeten anticiperen.

Tiessen verwacht tot slot dat de thematiek rond ‘flex’ los komt van de grenzen van intern personeel en externen. Interne mobiliteit en externe inhuur lopen bij grote organisaties meer en meer door elkaar heen. “De contractvorm is niet meer leidend.”

 

Meer lezen?

Aansluitend op deze video hier nog een aantal links naar de genoemde eerdere artikelen over het seminar:

  • De ‘storify’-verslag over het seminar (met daarin ook een link naar alles slides)  vind je op deze pagina.
  • Het verhaal van Rob de Laat over hoe en waarom organisaties moeten inspelen op de ontwrichtende verandering van de flexbranche kan je hier te vinden.
  • De visie van Bryan Pena over de aanstaande revolutie rond het inhuren van flexibele arbeid (‘Stilte voor de storm’) is hier terug te lezen. Daarin onder andere aandacht voor het onderstaande schema waarin hij de verschuiving voor aandacht voor het organiseren van inhuur beschrijft. slide pena
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Eén reactie op dit bericht

  1. Tja, inderdaad vraag ik me dit ook al een hele tijd af, wie pakt dat eigenaarschap nu eens op.

    Maar misschien is het antwoord dan gewoon ‘niemand’. Want vanuit de zzp’er/flexkracht gezien hoeft die ook helemaal niet ‘van iemand te zijn’.

    De zzp’er wordt ingehuurd door (meestal) een manager. Gaat “arbeid en inhuur” nu over inkoop of over inzet? Zie ook dit eerdere artikel http://www.zipconomy.nl/2014/03/inhuur-flex-externen-hr-is-wakker-nu-de-managers-nog/