"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Haagse ontwerpster wint publieksprijs Freelancer of the Year Award

foth year logoHaagse ontwerpster Dorrith de Roode van Les Soeurs Rouges heeft de publieksprijs van de FOTY Awards ofwel Freelancer of the Year Awards gewonnen en is daarmee volgens het publiek de beste zzp’er, freelancer en interim professional van Nederland. “De laatste dagen heb ik alleen maar achter mijn computer gezeten om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen, en dat is goed gelukt,” aldus winnares Dorrith de Roode. De publieksprijs bestaat uit 10 vrijkaarten voor een concert naar keuze in de Ziggo Dome, aangeboden door Ziggo.

Spannende strijd

Zzp’ers, freelancers en interim professionals kunnen zich voor de competitie inschrijven via de website www.freelanceroftheyear.nl. Deelnemers dienen voor eigen rekening en risico te werken en mogen daarbij geen gebruik maken van werknemers in (vaste) dienst. De eerste ronde bestond uit het verzamelen van zoveel mogelijk stemmen die gedeeld kunnen worden via Facebook, Twitter, LinkedIn en Google Plus.

Ontwerpster Dorrith de Roode uit Den Haag haalde 3.487 stemmen binnen tot 31 december middernacht, iets meer dan YouTube-fenomeen Dylan Haegens die met 3.315 stemmen de tweede plaats behaalde. Herco Kruik, initiatiefnemer van een digitale scheurkalender over Rotterdam werd op gepaste afstand derde met 2.144 stemmen. “Ik heb tot het laatste moment mijn netwerk ingezet – eerst vooral via Facebook, later ook via Twitter en  LinkedIn. Daarnaast ben ik kort op de radio geweest, heb ik op teletekst gestaan en heb ik twee keer een interview gehad in een ouderwets gedrukte krant,” zegt Dorrith de Roode.

Tweede ronde van start

Vanaf 1 januari is de tweede ronde van de FOTY Awards geopend, waarbij het zaak is de beste beoordeling van opdrachtgevers te ontvangen. Ingangseis voor de tweede ronde is het ontvangen van minimaal 50 stemmen die gedeeld zijn via Facebook, Twitter, LinkedIn of Google Plus. Zzp’ers, freelancers en interim professionals kunnen zich nog steeds inschrijven voor de competitie, maar dienen dus eerst 50 stemmen te verzamelen alvorens zij worden toegelaten tot de tweede ronde en kans maken eindwinnaar van de FOTY Awards te worden. De tweede ronde loopt tot en met 31 maart en de uitreiking van de eindprijzen vindt plaats op 8 april te Utrecht. 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie