"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Breaking news: Linde Gonggrijp vertrekt bij FNV Zelfstandigen

Linde Gonggrijp, voorvrouw van FNV Zelfstandigen, stapt binnenkort over naar de KvK.

lindeLinde Gonggrijp stopt per maart 2014 als directeur van  FNV Zelfstandigen. Ze wordt dan directeur Regionale Relaties Noordwest Nederland van de Kamer van Koophandel. Linde was  sinds 1 mei 2008 directeur van FNV Zelfstandigen. In de periode werd ze ook, als een van de twee vertegenwoordigers van ZZP’ers, lid van de SER. Tekenend voor de groeiende positie van de ZZP’ers in de ‘polder’. Al was dat, zo liet ze hier op ZiPconomy in haar columns ook vaak genoeg weten, een taai gevecht. Zowel binnen die polder, als binnen het FNV bolwerk zelf. Wie Linde gaat opvolgen is nog niet bekend.

In een bericht stelt FNV Zelfstandigen voorzitter Hannie Stuurman: “Linde heeft FNV Zelfstandigen een eigen gezicht gegeven. Zij heeft zich in de afgelopen vijf jaar ingezet voor een stevige en positieve positionering van de zelfstandig ondernemer in het economische en politieke krachtenveld.  Zij heeft onder meer een eigen zetel voor zelfstandigen in de SER weten te claimen en stapje voor stapje voor elkaar gekregen dat een pensioenregeling voor zelfstandigen tot stand is gekomen. Verder heeft ze de reputatie van onze vereniging stevig neergezet, verschillende innovatieve diensten ontwikkeld en de werkorganisatie verder uitgebouwd. ”

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie