"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Yolanda van Dijk wint ZiPconomy Scriptieprijs 2013.

Yolanda van Dijk ontving gisteren de ZiPconomy Scriptieprijs 2013 uit handen van SER voorzitter Wiebe Draijer.

Yolanda van Dijk heeft gisteren de ZiPconomy Scriptieprijs 2013 gewonnen. Volgens de jury is haar onderzoek over flexicurity modellen de beste masterscriptie over de flexibilisering van de kenniseconomie van het afgelopen jaar. Yolanda kreeg de hoofdprijs uitgereikt door SER voorzitter Wiebe Draijer.

DSC_4902_2
Yolanda van Dijk ontvangt de eerste prijs uit handen van SER voorzitter Wiebe Draijer.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het seminar “Anders Werken, Anders Organiseren: Flexibiliteit, Lenigheid & Leiderschap”. De drie finalisten, eerder genomineerd door de jury bestaande uit Maurits Derksen (Alliander), Linde Gonggrijp (FNV Zelfstandigen), Ronald Dekker (Reflect) en Peter Boerman (MT), hielden voor een bomvolle zaal elke een presentatie over hun onderzoek.

Yolanda van Dijk, die haar master Human Resource Studies deed aan de Universiteit Tilburg, ging in op haar stelling dat de arbeidsmarkt gebaat is bij innovatieve modellen die tweedeling ‘vast en flex’ reduceren. In haar scriptie Flexicurity within Triangular Employment Relationships deed ze kwalitatief onderzoek naar verschillende ‘flexicurity’ regelingen voor flexwerkers die zowel een relatie hebben met de organisatie waar ze (tijdelijk) werken als de organisatie waar ze een contract mee hebben (bijvoorbeeld een bemiddelingsbureau). Een artikel over haar onderzoek is hier te vinden (inclusief link naar de volledige scriptie)

Overzichtelijk, toepasbaar en actueel

De jury prees de goede opzet en uitvoering van het onderzoek van Yolanda. Door de door haar gekozen dimensies worden de verschillen in modellen helder. Ze voegde daar nog iets aan toe door te beschrijven hoe die modellen  succesvol kunnen werken. Dat maakt dat de resultaten ook daadwerkelijk kunnen worden toegepast in de praktijk.  Gertjan Reunes van de Univ. Gent mocht gisteren de publieksprijs in ontvangst nemen voor zijn onderzoek naar Personal Branding en Young Professionals. Kim Kronenberg (RSM) was de derde genomineerde met het onderzoek naar hoe arbeidspools evolueren naar ‘flexible employment communities’.

Met de jaarlijkse scriptieprijs wil ZiPconomy jongeren meer betrekken bij de dialoog over de veranderingen die plaats vinden op de arbeidsmarkt en kwalitatief onderzoek daarnaar stimuleren.

Hans Bos van AIM4, hoofdsponsor van de scriptieprijs, keek vanaf de eerste rij met plezier naar de  presentaties van alle drie de genomineerden. “Het is op zo’n seminar natuurlijk waardevol om te luisteren naar de mening van hoogleraren als Rotmans en Van den Born. Of met elkaar  gesprek te gaan over leiderschap naar aanleiding van het verhaal van Tica Peeman.  Maar het is toch vooral geweldig om de kracht van drie van die jonge masters te zien. Die frisse blik. De helderheid van de verhalen. Mooi om hen dit platform te kunnen geven. Het gaat immers wel over de toekomst van hun arbeidsmarkt.”

  • Een foto impressie van het seminar en de uitreiking van de scriptieprijs is hier te vinden onze facebook pagina
  • Alle verschenen artikelen van deelnemers aan de ZiPconomy Scriptieprijs zijn via deze link te vinden
  • Artikelen met een terugblik op het seminar vindt u hier
DSC_4828
Genomineerde Gertjan Reunes over Personal Branding
DSC_4809_2
‘runner-up’ Kim Kronenburg

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie