"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Acties tegen lastenverzwaring ZZP’ers lijken succesvol, en gaan door!

De protestactie van een aantal ZZP-organisaties (o.a. PZO, Stichting ZZP Nederland en FNV Zelfstandigen) tegen de voorgenomen lastenverzwaring voor zelfstandigen is uiterst succesvol. Binnen enkele dagen zijn meer dan 40.000 handtekeningen geplaatst.

De actie is ook doorgedrongen tot de politiek. Oppositiepartijen ondersteunen het feit dat de zelfstandigenaftrek niet zomaar weggestreept kan worden, regeringspartijen proberen te vertellen dat het wel mee zal vallen. Er verscheen zelfs een bericht op de VVD website ‘Lef moet Lonen’ dat het hele plan van de baan zou zijn. Natuurlijk moeten wij vertrouwen proberen te houden dat het zo’n vaart niet zal lopen en dat politiek Den Haag het bewuste ondernemerschap serieus neemt. Echter is de steun van iedere zzp’er hard nodig om de gezamenlijke actie van de ZZP organisaties kracht bij te zetten en politiek Den Haag de goede kant op te bewegen.

We roepen iedereen die nog niet getekend heeft op om via de website www.zzp-protest.nl dit alsnog te doen. Samen staan we sterk en kunnen we er voor zorgen dat deze plannen definitief van tafel gaan.

PZO is één van de grootste belangenbehartigers voor zelfstandige ondernemers en heeft de wens het zelfstandig ondernemerschap duurzaam te borgen. Bekijk alle berichten van PZO