"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Persoonlijke robots, de ontwikkelingen

Deze TED talk is al uit 2011, dus de ontwikkelingen zijn al weer veel verder. Echter, het is zeer interessant om te zien hoe robots een nieuwe dimensie aan ons leven toe gaan voegen. Gaan we zoals in I Robot (met Will Smith) naar een wereld waarin iedereen zijn eigen robot heeft? Misschien wel. Misschien niet.

Ik heb recent mijn eerste eigen robotje aangeschaft, die ergens eind van het jaar geleverd moet worden. Gewoon om te kijken wat er mogelijk is en wat de ontwikkelingen zijn.

Gaan we naar een tijd van persoonlijke robots? Zie wat er in de lab’s allemaal gemaakt worden in de onderstaande TED talk.

 

Bas van de Haterd is auteur, (internationaal) spreker en adviseur over de invloed van technologie op werk. Hij kijkt zowel naar het werk dat mensen nog gaan doen, de manier waarop we dit werk organiseren als de manier waarop we mensen voor dit werk aantrekken en motiveren. Hij schreef hierover o.a. boeken als '10 banen die verdwijn & 10 banen die verschijnen', de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto en (R)evolutie van Werk. Allen als e-boek te downloaden op basis van waardebepaling achteraf via vandehaterd.nl/e-boeken. Ook organiseert hij jaarlijks Digitaal-Werven en TA-Live over innovatie in recruitment. Bekijk alle berichten van Bas van de Haterd