"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Toename van de staatsschuld per regering

Op Facebook was een mooi plaatje zichtbaar over de toename van de staatsschuld per Amerikaanse president. Interessant als je ziet dat de grote voorvechters voor krimp van die schuld, de Republikeinen, steeds de grootste makers van de schuld blijken. Reagen met een plus van 189%, Bush sr. met 55% en George W. met 115%, tegen Clinton met 37% en Obama met 16%. De vraag was dus: hoe ziet dat er in Nederland uit en ineens kwam RecTec blogger en Zipconomy eigenaar Hugo-Jan Ruts met het antwoord.

936338_589764344375916_471123645_n

De Uyl deed er procentueel niet eens zoveel bij (zo’n 25%) en Van Agt verdubbelde het van 50 naar 100 miljard euro. Lubbers deed een meer dan verdubbeling, terwijl onder Paars (waar Kok als premier, maar Zalm natuurlijk de grote financiële man was) het juist heel goed ging. Balkenende met de VVD was goed bezig, maar met de PvdA ging het goed mis en de toekomst is natuurlijk nog in het ongewisse.

Natuurlijk is er het nodige op af te dingen, met name de erfenis die je soms als regering krijgt, maar toch, het is wel interessant informatie.

Voor de goede orde, ik heb beide plaatjes en cijfers niet gecontroleerd. Ik vaar even op de betrouwbaarheid van deze bronnen.

542634_4008748300563_1114281789_nHier ook nog het plaats van de Amerikaanse presidenten.

 

Bas van de Haterd is auteur, (internationaal) spreker en adviseur over de invloed van technologie op werk. Hij kijkt zowel naar het werk dat mensen nog gaan doen, de manier waarop we dit werk organiseren als de manier waarop we mensen voor dit werk aantrekken en motiveren. Hij schreef hierover o.a. boeken als '10 banen die verdwijn & 10 banen die verschijnen', de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto en (R)evolutie van Werk. Allen als e-boek te downloaden op basis van waardebepaling achteraf via vandehaterd.nl/e-boeken. Ook organiseert hij jaarlijks Digitaal-Werven en TA-Live over innovatie in recruitment. Bekijk alle berichten van Bas van de Haterd

3 reacties op dit bericht