"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

De energie druipt er van af bij zelfstandigen. Afsluitend liveblog 7# #dvdz2013

15385138_sPZO kan trots zijn. Dag van de Zelfstandige was een levendige, leuke middag die door meer dan 400 ZPers is bezocht.

De inleidingen geven de aanwezigen gevoel dat de ZP’er nu echt ontdekt is. Tussen de inleidingen presenteren sommige ZP’ers zich door een persoonlijke pitch. De workshops zijn overtekend en op het opdrachtenplein wordt veel genetwerkt en zijn ZP’ers in gesprek met organisaties als Myler, Hotzpot, Brainnet, Regus, Headfirst, Freelancehouse, OOA, etc.

Het is duidelijk. De groep van ZP’ers is niet alleen een onmisbare groep op de arbeidsmarkt,  ze zijn ook als interessante commerciële groep ontdekt.

De energie druipt er vanaf.

De energie druipt er vanaf op deze middag. Ook bij de professionals die het boek ‘Succesvol als ZZP’er’ aanschaffen of zich laten verleiden tot het maken van een persoonlijke videopitch. Er zijn leuke en ook leerzame workshops zoals: de ondernemerscooperatie, Durf te vragen, Focus aanbrengen in acquisitie, Brengen in plaats van halen, de Kamer van Koophandel met brood op de plank en 2Value: het nieuwe verdienen.

We laten ons als ZZP’ers geen slecht imago opdringen. De oproep van Esther Raats en van PZO is voor de ZP’ers die er deze waren overbodig. Een mooie dag en een hart onder de riem voor al deze ondernemers die onze arbeidsmarkt zo hard nodig heeft.

2

(alle blogs vanaf de Dag van de Zelfstandige 2013 vind je hier)  

Michel Vos was één van de initiatiefnemers van ZiPconomy en tot 2013 betrokken geweest bij het opzet van dit platform. Michel coacht ondernemers/ZiPers, investeert in mensen en bedrijven en begeleidt organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe diensten of strategieën. Hij mede oprichter van VOOR, een nieuwe manier om opdrachtgevers en zelfstandig professionals te verbinden. Bekijk alle berichten van Michel Vos