"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

YACHT wederom beste interim management bureau. Volgens MT Top 100. Weinig verschuivingen in vijf jaar.

YACHT staat voor de vierde keer op rij boven aan het lijst ‘beste interim management bureau’ in het jaarlijks onderzoek ‘MT100 Beste Adviesbureaus van Nederland 2012’. Een mooie prestatie. YACHT scoort met name goed op het onderdeel ‘inhoudelijke kennis’, waarbij puristen morrend zullen constateren dat YACHT nauwelijks aan interim management doet, maar aan inhoudelijke professionals. De markt vindt dat onderscheid blijkbaar al jaren niet relevant.

Het onderstaande overzicht van de afgelopen vijf jaar laat overigens weinig verschuivingen zien.

Opvallendste naam in dit overzicht is wel Zorg Consult Nederland, ex aequo  op 9.  Dat bureau ging  in 2009 failliet. Het werd overgenomen door Bureau Interim!/Meesters in Management, dat zelf niet veel later ten onder ging. Het maakt dan wel een doorstart, maar de merknaam Zorg Consult Nederland al een tijd uit de markt.

Malaise onder bureaus zet door

Een mooie presentatie in deze lijst is nog geen garantie voor commercieel succes. Dat wordt wel duidelijk als je de bedrijven langs loopt. Ook Yacht ontkomt daar niet aan. Het onderzoek van MT schetst ook geen als te positief beeld over de toekomst. De ondervraagde organisaties verwachten een daling van 24% van de bestedingen aan interim management. Tel daar het slinkend marktaandeel dat de bureaus hebben (vanwege rechtstreeks inhuur van zzp’ers) bij op en het speelveld wordt wel duidelijk. Waarbij aangetekend dat ik nog nooit een onderzoek gezien heb waarin organisaties verwacht meer uit te gaan gegeven aan interim management…

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts