"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Wat is jouw aanpak? Schrijf mee aan een uniek boek.

Je hebt in de loop van de jaren een persoonlijke toolbox ontwikkeld waarmee je in de dagelijkse praktijk snel iets in gang weet te zetten. Iets duidelijk weet te maken, iets weet te veranderen of te verbeteren. Aanpakken die in de dagelijkse praktijk zijn gegroeid en waarmee je aanwijsbare successen heeft bereikt. Soms staat zo’n aanpak op papier. Vaak ook niet. Terwijl het waardevol is voor anderen om van te leren. En  om te laten zien hoe onderscheidend je bent.

Wat nu wanneer we die verschillende aanpakken – elk uniek, elk in de praktijk ontwikkeld en getoetst –  eens verzamelen en bij elkaar brengen. Dat ontstaat er een uniek boek. Een boek waarin ervaringen worden gedeeld. Geen zwaar theoretisch boek, maar vooral met een praktische inslag. Een beetje tegendraads. Een boek vanuit de praktijk, door de praktijk, voor de praktijk.

Wij, Joop Vorst en Hugo-Jan Ruts, nemen graag het initiatief om tot een dergelijk boek te komen en zullen de redactie van het boek vormen. Mediawerf Uitgevers heeft al aangegeven het boek (ook als E Book) te willen uitgeven. Daarnaast kunnen (samenvattingen van) bijdragen (ter promotie van het boek en de auteurs) hier op ZiPconomy gepubliceerd worden. Wellicht dat we rond het boek nog meerdere bijeenkomsten georganiseerd worden.

Opzet boek

Als werktitel hebben wij voorlopig gekozen voor ‘Alles draait om eenvoud’. Deze titel kan nog veranderen, het zegt wel wat over de stijl en vorm die wij voor ogen hebben. Een verzameling van bijdragen die:

  • in de praktijk bewezen hebben snel tot resultaat te komen,
  • een bijdrage leveren aan kennisdeling.

Wij nodigen je hierbij als redactie uit om je idee voor een bijdrage als eerste beknopt op te schrijven en in te sturen. De redactie maakt een keuze uit de ingezonden voorstellen op basis van inhoud, variatie en toepasbaarheid. De auteurs van de geselecteerde ideeën worden vervolgens gevraagd een volledige bijdrage te schrijven. De redactie stelt vervolgens het boek samen.

Vermelding auteurs in boek

Het schrijven van een boek levert in Nederland geen geld op. Dat is ook niet de motivatie achter dit project. Het uitschrijven van een methodiek helpt deze aan te scherpen. Daar zal de redactie ook een rol in kunnen spelen.

Alle inhoudelijke credits en het intellectueel eigendom van de bijdrage zijn natuurlijk voor de auteur zelf. Van auteurs waarvan de bijdrage wordt opgenomen, komt een duidelijk profiel bij het artikel. In het boek komt ook een overzicht met korte biografieën en contactgegevens. De auteurs ontvangen een aantal exemplaren van het boek en worden uitgenodigd bij de boekpresentatie. De auteurs kunnen zelf boeken met korting afnemen, mogelijk bedrukt met het eigen logo. Die kun je dan natuurlijk gebruiken ter verspreiding in het eigen netwerk.

Meer weten en reacties

We zijn benieuwd naar je reactie en zijn bereikbaar via eenvoud@zipconomy.nl Op de pagina http://www.zipconomy.nl/boek-eenvoud/ houden we je op de hoogte en vind je ook de eerste reacties van collega’s

Joop Vorst / Hugo-Jan Ruts

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts

Eén reactie op dit bericht

  1. Beste volgers/lezers van ZiPconomy.

    Het lijkt erop dat we iets hebben aangeboord dat in een behoefte voorziet. We hebben niet alleen via ZiPconomy al veel reacties gehad maar ook via de linkedin groepen en van alumni en studenten van Business School Nederland. Een aantal veelbelovende voorstellen en zelfs al een paar bijdragen zijn door de redactie ontvangen.

    Ga zo door!
    Joop