"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Rapport marktonderzoek Nederlandse E-staffing software: Grote diversiteit vraagt om eigen visie.

Het marktonderzoek naar E-staffing software in Nederland, uitgevoerd door Mark Bassie en Robart Mares, is nu voor iedereen (gratis) beschikbaar. Bassie en Mares geven in hun rapport, dat mede mogelijk is gemaakt door ZiPconomy, een uitvoerig beeld per aanbieder en maken daarnaast een vergelijking tussen de aanbieders. Een handvat om in de grote diversiteit van aanbieders een gerichte keuze te maken.

Bassie en Mares concluderen na hun onderzoek:  “Er zijn behoorlijke verschillen tussen zowel de leveranciers als tussen hun producten. Er zijn  regelmatig vernieuwingen in functionaliteit van deze producten. Ook komen er regelmatig  nieuwe leveranciers op de markt. Het is dus belangrijk om vooraf goed te vergelijken en na te  denken over welke keuzes de inlener/ opdrachtgever kan maken zowel qua leverancier als qua product/platform of tool.”

Achter de opbouw van een tool zit, soms impliciet, een visie, een denkrichting. Die lopen nog al uit een. Voor een organisatie dus van groot belang zelf een heldere visie en strategie te ontwikkelen voordat de keuze voor een tool wordt gemaakt. Anders lever je je als organisatie impliciet over aan de visie van de leverancier.

Uitgebreide informatie per aanbieder;  Kieswijzer om wijs te worden in diversiteit.

Het E-Staffing-marktonderzoek heeft als doel om de momenteel op de Nederlandse markt beschikbare software tools op het gebied van Marktplaatsen voor externe inhuur en Vendor Management Systemen (VMS) in kaart te brengen. Nuttig, want deze markt is in Nederland nog jong en betrekkelijk onbekend. In het rapport staan van tien Nederlandse leveranciers uitvoerig beschreven welke functionaliteiten hun tools bieden en hoe deze in de praktijk gebruikt kunnen worden. Naast de uitvoerige beschrijving per aanbieder, bevat het rapport overzichtelijke schema’s waarin de aanbieders vergeleken worden op functionaliteit, op sector of op regio. Daarnaast geven de onderzoekers een kieswijzer die snel  inzicht verschaft  in de meest opvallende verschillen tussen de leveranciers en hun producten.

Het rapport is hier te downloaden.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie