"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

ZiPconomy lanceert Scriptieprijs Masterstudenten. Stimulans onderzoek naar flexibilisering economie.

ZiPconomy wil jongeren meer betrekken bij de discussie over de enorme veranderingen die plaats vinden op de arbeidsmarkt. Daarom starten we met een jaarlijks terugkerende Scriptieprijs voor Masterstudenten van Nederlandse en Vlaamse onderwijsinstellingen.

De beste scriptie wordt beloond met een bedrag van € 2500,-. De twee andere genomineerden ontvangen elk € 500,-. Daarnaast is er een publieksprijs voor de beste presentatie. De jury van de ZiPconomy Scriptieprijs wordt gevormd door drs. Linde Gonggrijp, directeur FNV Zelfstandigen en lid van de SER, dr. Arjan van den Born, onderzoeker ondernemerschap, Universiteit Utrecht en Antwerpen en dr. Ronald Dekker, arbeids-econoom, Universiteit Tilburg. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats bij de SER in Den Haag op woensdagmiddag 21 november 2012.

Kenniseconomie verandert arbeidsmarkt en organisaties

De Nederlandse en Vlaamse arbeidsmarkt voor kenniswerkers is fors aan het veranderen. Flexibilisering is daarbij de voornaamste trend. Arbeidsrelaties worden losser en korter. Het aantal zelfstandigen kenniswerkers groeit fors. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor organisaties. Het creëert nieuwe werkvormen, schept nieuwe verhoudingen. De flexibilisering biedt kansen maar kent ook zijn schaduwzijdes. Deze veranderingen willen we via ons kennisplatform in beeld brengen.

We lanceren nu een Scriptieprijs om jongeren meer betrekken bij de ontwikkelingen die zo bepalend zullen zijn voor hun eigen toekomst. Daarbij willen we op deze manier het onderzoek naar de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt, bij organisaties of onder zelfstandige interim professionals bevorderen.

Om de discussie en ideeënvorming op gang te brengen worden hier op zipconomy de komende maanden al een aantal artikelen van studenten gepubliceerd.

ZIPconomy Scriptieprijs 2012

De scriptieprijs staat open voor Masterstudenten aan alle Nederlandse en Vlaamse faculteiten die hun scripties hebben afgerond in de periode van 1 januari 2011 tot 1 september 2012. Onderwerpen kunnen thema’s zijn als flexibilisering van arbeid, organisaties en de veranderende arbeidsmarkt. Onderzoek zijn naar nieuwe organisatie- of werkvormen, over flexwerkers, ZZPers, beleidsvorming en wetgeving op dit terrein, de uitzend- of bemiddelingssector, de rol van internet en social media, etc.

Op 21 november zullen drie genomineerden hun onderzoek presenteren tijdens een feestelijke bijeenkomst in het SER gebouw en zullen zij vragen uit de zaal en van de jury beantwoorden. Op basis hiervan kiest de jury de winnaar. De prijs zal worden uitgereikt door SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan.

Meer informatie over de scriptieprijs, het reglement en de mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op http://www.zipconomy.nl/over/scriptieprijs/.

Michel Vos was één van de initiatiefnemers van ZiPconomy en tot 2013 betrokken geweest bij het opzet van dit platform. Michel coacht ondernemers/ZiPers, investeert in mensen en bedrijven en begeleidt organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe diensten of strategieën. Hij mede oprichter van VOOR, een nieuwe manier om opdrachtgevers en zelfstandig professionals te verbinden. Bekijk alle berichten van Michel Vos

2 reacties op dit bericht

 1. Jammer dat het alleen voor Masterscripties is. Ik doe samen met mijn afstudeerpartner onderzoek op het gebied van flexibele arbeid, maar dit is een scriptie voor HBO Human Resource Management.

  • Ja jammer Caspar,

   We kunnen de regels niet meer veranderen. Mocht je ooit een wat willen publiceren op ZiPconomy
   naar aanleiding van je onderzoek, dan ben je van harte welkom.
   Vriendelijke groet,
   Michel Vos