"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Uitdagingen in de zorg. 16 persoonlijke visies op leiderschap.

(Persbericht)

Is er nog wel aandacht voor goede zorg of gaat het alleen maar over geld? Hoe gaan we de groeiende groep ouderen in ons land de zorg geven waar ze om vragen? Op welke manier behouden we de goede professionals voor het zorgvak die juist de komende jaren zo hard nodig zijn? Hoe gaan we om met een krapper wordende arbeidsmarkt?

Grote uitdagingen genoeg in de zorg. Dat is duidelijk. En ze doen een groot beroep op de visie, daadkracht en sensitiviteit van de bestuurders van vandaag en morgen. Wat is hun visie op leiderschap in de zorg? Hoe halen zij het beste uit hun mensen, hun organisatie en uit zichzelf?

The Best of..

Deze zomer interviewde FunktieMediair 16 bestuurders in de zorg over het thema leiderschap in de zorg. Deels omdat het ons vakgebied is. Maar vooral omdat we geloven dat “het beste uit mensen halen” meer dan ooit nodig is in de zorg. Want de instelling die daarin slaagt, werkt efficiënt en levert kwalitatief goede zorg, is een aantrekkelijke werkgever, stimuleert instroom en doorstroom en beperkt de uitstroom van mensen.

Deze gesprekken hebben geresulteerd in 16 zeer verschillende, maar altijd openhartige verhalen en zijn gebundeld in het boekje “The Best of…16 persoonlijke visies op leiderschap in de zorg”, dat we ter gelegenheid van ons 25-jarig bestaan uitgeven.

Kennis delen

In de voorgaande jaren heeft FunktieMediair een aantal malen een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren in de zorg. Zoals in 2009 “Succesvol besturen en leidinggeven in de zorg”. Waarin we onderzoek deden naar onder andere het imago van de zorg, keuzemotieven en succesfactoren van leidinggevenden in en buiten de zorg. En in 2010 hebben wij het thema “Flexibilisering van arbeid in de zorg” laten onderzoeken. Drie grote uitdagingen werden benoemd door de respondenten: druk op kosten, een toenemende zorgvraag en krapte op de arbeidsmarkt. Uit het onderzoek bleek voorts dat in veel strategische plannen van zorgorganisaties een goede HR paragraaf ontbreekt. Door medewerkers en HR directer te relateren aan de realisatie van de plannen en ambities neemt de kans op succes toe. En daarmee de wendbaarheid van de organisatie, zo kan men om beter in spelen op de bewegingen van de (arbeids)markt.

Wilt u meer weten over een van deze onderzoeken of zou u graag één van de rapportages willen ontvangen? Neemt u dan gerust contact met ons op en bel 020 – 504 20 20 of stuur een mail naar communicatie@funktiemediair.nl

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie