"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Songul Akkaya wint Gerbrandyprijs 2010: beste interim-professional in de publieke sector

Songul Akkaya is de winnaar van de jaarlijkse mr. Pieter Gerbrandyprijs voor de beste interim-professional in de publieke sector. Afgelopen donderdag 16 juni vond in het Stadsdeelkantoor Oost in Amsterdam de uitreiking plaats. Er waren dit jaar 158 interimmers genomineerd voor deze ‘gouden plaat’ voor tijdelijke krachten bij de overheid. Songul Akkaya werkte o.a. bij de gemeente Veenendaal en Heerhugowaard als interim Beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid.

Met de Gerbrandyprijs belonen overheidsorganisaties hun beste interim-professional. De prijs is in 2007 in het leven geroepen door het Amsterdamse bemiddelingsbureau JOP. Interimmers komen veel in het nieuws vanwege de relatief hoge kosten van tijdelijk personeel, maar te weinig vanwege de vitale rol die ze spelen bij alle lagen van de publieke sector. Ze verdienen dan ook een meer dan stevig schouderklopje.

De Gerbrandyprijs heeft een luchtig karakter en simpele spelregels. De interimmer met de meeste aanbevelingen door zijn of haar opdrachtgevers wint de aan de prijs verbonden sculptuur. Songul Akkaya ontving 114 nominaties. Haar opdrachgevers prezen haar vanwege haar resultaatgerichtheid in combinatie met haar scherpte en gedreven persoonlijkheid. De Gerbrandyprijs is genoemd naar de inspirerende en onverzettelijke leider van het Nederlandse Interimkabinet tijdens WOII: mr. Pieter Gerbrandy. De prijs is in de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot een succes. JOP ontving voor deze editie zo’n 700 e-mails met aanbevelingen en nominaties door overheidsorganisaties.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie