"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Gemeente Arnhem start eigen Interimbureau

De gemeente Arnhem start zijn eigen bureau voor interim-management. Het bureau Interimpool wordt een intern bureau van de beste ambtenaren van de stad en moet gaan concurreren met externe bureaus. Zo meldt het dagblad De Gelderlander. Het bureau Interimpool wil ook actief worden voor buurgemeenten en belooft goedkoper en flexibeler te werken dan externe bureaus. Kostenbesparing lis de directe aanleiding tot dit initiatief. De gemeente Arnhem gaf in 2009 voor 20 miljoen uit aan externe bureaus.

De gemeente Arnhem is verre van uniek met deze eigen pool aan interim-managers bestaan. Zo kennen grote steden als Rotterdam en Amsterdam een dergelijke pool al jaren, ook middelgrote gemeentes hebben die stap gemaakt. In het Binnenlandse Bestuur van november 2008 stond nog een aardig artikel over de management pool van de gemeente Apeldoorn. Soms zijn dergelijke gemeentelijke poules met eigen interimmers succesvol, maar soms verzandt de pool ook wanneer het een mooi aangeklede vorm van omgaan met overtallig management blijkt te zijn.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie