"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Managed Service Providers: groeiende grip op de interimmarkt

Daar waar een aantal organisaties steeds structureler en permanenter met grotere aantallen externen werkt, groeit de behoefte om grip te hebben (of te krijgen) op de inhuur van die externen. Een van de manieren om dat voor elkaar te krijgen is het inzetten van een zogenaamde ‘Managed Service Provider’ (of MSP). Een partij die tussen de eigen organisatie en de leveranciers van extern personeel in staat. In de Verenigde Staten hebben deze MSP in een paar jaar tijd fors markt aandeel gekregen. Met vaak een forse marge druk voor de leveranciers als gevolg.

Wat een Managed Service Provider nu precies inhoudt staat beschreven in een vrij heldere korte white paper van Adecco . Geheel ‘white’ is de paper natuurlijk niet, Adecco levert zelf MSP oplossingen.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie